Zondag 19 juni 2022 - Festivalpark, Werchter // Werchter Boutique
Zondag 19 juni 2022 - Festivalpark, Werchter // Werchter Boutique

Tickets

Ticketprijzen

Een ticket voor Werchter Boutique kost 92 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage) in voorverkoop.

TICKETS ZIJN UITVERKOCHT!

Voor concertgangers met een handicap zijn er ‘specifieke tickets rolstoelplatform' in verkoop.

Wat met mijn ticket voor Werchter Boutique 2020?

Had je een ticket voor Werchter Boutique 2020? Dan had je tot december 2021 de kans om die bestelling door Ticketmaster te laten omzetten in krediet. Dat krediet kan je bij Ticketmaster vrij besteden aan festivals georganiseerd in het Festivalpark in Werchter tot en met 31 augustus 2023.

Als je je bestelling niet liet omzetten naar krediet, werd je bestelling automatisch overgezet naar Werchter Boutique 2022. Je vindt in dat geval je NIEUWE ticket terug in je account op Ticketmaster.be. Let op: tickets van Werchter Boutique 2020 zijn niet meer geldig. Breng dus zeker deze nieuwe tickets mee naar het festival.

Heb je een ticket voor Werchter Boutique 2022 dat je niet zal kunnen gebruiken? Lees dan zeker ook het puntje “Kan ik mijn Werchter Boutique-ticket doorverkopen via Ticketmaster?” op deze pagina.

Deze maatregelen voor de hele live muzieksector kaderen in het besluit van de minister van economie en consumentenzaken. Ze beschermen zowel de consument maar beperken evengoed de impact van de corona-crisis voor de organisatoren. Lees hierover meer op deze pagina.

Heb je nog vragen? We verwijzen je graag door naar de uitgebreide Frequently Asked Questions-pagina van onze ticketpartner Ticketmaster. Nog vragen? De Ticketmaster-medewerkers staan tot je dienst!

Kan ik mijn Werchter Boutique-ticket doorverkopen via Ticketmaster?

Je kan je ticket voor Werchter Boutique 2022 te koop aanbieden aan andere fans. Het doorverkopen van tickets voor Werchter Boutique is enkel mogelijk via het officiële doorverkoopplatform van Ticketmaster. Je vindt hier meer details over hoe je jouw tickets kan doorverkopen.

Kan ik doorverkooptickets aankopen met een voucher?

Het is niet mogelijk om doorverkooptickets aan te kopen met een voucher.

Waarom is het doorverkoopplatform van Ticketmaster enkel beschikbaar voor Rock Werchter en Werchter Boutique?

Rock Werchter en Werchter Boutique zijn uitverkocht. Voor andere festivals in festivalpark Werchter is het doorverkoopplatform momenteel niet beschikbaar.

Tickets voor festivalbezoekers met een handicap en/of beperkte mobiliteit

Personen met een beperking die gebruik willen maken van het verhoogd rolstoelplatform, kopen daarvoor een specifiek ticket via deze link. Het aantal tickets is beperkt.

De tickets voor het rolstoelplatform kosten 92 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage). Je kan max. 2 tickets kopen voor het rosltoelplatform. 

Wil je een plek reserveren op de parking voor mensen met een handicap? Koop een parkingticket. Een parkingticket kost 15 euro (inclusief servicekosten). Je kan maximum 1 parkingticket kopen. 

Festivalbezoekers met een beperking die niet wensen plaats te nemen op het verhoogde rolstoelplatform maar wel gebruik willen maken van andere voorzieningen (ADL parking, aangepaste ingang…), kopen een regulier festivalticket én doen via dit formulier en voor 1 juni 2022 bij onze partner Inter een aanvraag voor de gewenste faciliteiten.

  • Voor vragen omtrent de aankoop van tickets voor het rolstoelplatform, kan je terecht bij Ticketmaster via help@ticketmaster.be.
  • Voor vragen omtrent de faciliteiten voor mensen met een handicap en/of beperkte mobiliteit , kan je terecht bij boutique@inter.vlaanderen.

Eerste hulp bij ticketproblemen

De medewerkers van onze ticketpartner Ticketmaster staan online tot je dienst. Een antwoord op de meest courante ticket gerelateerde vragen vind je in de Ticketmaster FAQ.

Wees op je hoede!

⚠️ Bestel je tickets enkel via www.ticketmaster.be. Bestel niet blindelings via de eerste website die je zoekmachine weergeeft. De kans bestaat dat je op een veilingsite of doorverkoopplatform terechtkomt. De tickets via hen aangeboden zijn hoger geprijsd, ook bestaat het risico dat de tickets ongeldig zijn en dus geen toegang tot het festival zullen geven.

Er is in België een wettelijk kader dat de doorverkoop van tickets aan banden legt. De wet van 30 juli 2013 betreffende de verkoop van toegangsbewijzen tot evenementen stelt dat:

  • de occasionele herverkoop van tickets is toegelaten mits de verkoopprijs niet hoger is dan de definitieve prijs die op het ticket staat.
  • de niet-occasionele of regelmatige doorverkoop, of het ter beschikking stellen van platformen waar niet-occasionele herverkoop plaats kan vinden of waar de prijs kan stijgen boven de maximaal toegelaten prijs, verboden is.
  • de verkoop van gratis tickets, uitnodigingen, sponsortickets of aanbiedingen van tickets voor de officiële verkoopdatum verboden is.
  • de gedupeerde van bovenstaande regels het teveel betaalde verschil kan terugeisen van de herverkoper.

Ondanks het wettelijk kader tiert de handel in festivaltickets op de secundaire markt welig. De op de zwarte markt aangekochte tickets geven - in tegenstelling tot tickets gekocht via ticketmaster.be - geen garantie tot geldigheid. Al te vaak wordt er vastgesteld dat er gefraudeerde tickets worden aangeboden op de zwarte markt. De kans bestaat dus dat het ticket gekocht via de secundaire markt geblacklist is en bijgevolg zal de toegang tot het festival geweigerd worden. Meer info hierover via FOD Economie.

Is er een Golden Circle?

Neen,  er wordt voor dit festival geen apart Golden Circle-ticket in verkoop gebracht.

Help! Ik heb tickets gekocht via een niet-officiële ticketverkoper. Wat nu?

Bestel je tickets enkel via Ticketmaster!

Klik nooit zomaar blindelings door naar de eerste website die je zoekmachine weergeeft! De kans bestaat dat je dan op een veilingsite of doorverkoopplatform terechtkomt. De tickets via hen aangeboden zijn hoger geprijsd, ook bestaat het risico dat de tickets ongeldig zijn en dus geen toegang tot het festival zullen geven. Heb je toch via zulke site een ticket gekocht? Neem eerst en vooral contact op met de doorverkoopsite. In sommige gevallen betaalt de site je het verschil met de oorspronkelijke prijs van het ticket terug. Als dat niet het geval is, kan je juridische stappen ondernemen bij een civiele rechtbank. Meld de doorverkoop steeds bij de Economische Inspectie via meldpunt.belgie.be. Lees ook meer hier.

Er staat een andere naam op mijn ticket. Kan dat problemen opleveren?

Ben je houder van een ticket met daarop een andere naam dan de jouwe? De naam van de ticketkoper wordt op het ticket afgedrukt. Indien het ticket regulier is aangekocht, mag je geen problemen ondervinden.

Zorg er wel voor dat, wanneer de originele koper niet mee met jou naar binnen gaat, de algemene staat van het ticket, de printkwaliteit en vooral van de barcode van onberispelijk niveau is. Vuile, natte of geplastificeerde tickets en slechte of onduidelijk geprinte barcodes zijn niet leesbaar door de scanners. Druk je ticket af op wit papier en zorg ervoor dat ook de achterkant blanco is. Alleen aan de originele koper zal in geval van problemen een duplicaat kunnen overhandigd worden.

Opgelet! Koop geen tickets via veilingsites of tweedehandsticketsites. Tickets waarvan wordt vastgesteld dat deze opnieuw te koop worden aangeboden aan een exuberante prijs, zullen op de zwarte lijst terechtkomen en geven bijgevolg geen toegang tot het festival.