Zaterdag 20 juni 2020 // Festivalpark, Werchter

Tickets

Ticketprijzen

Een ticket voor Werchter Boutique kost 92 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage) in voorverkoop. Tickets zijn vanaf woensdag 25 september om 10u te koop via Proximus Go For Music en Ticketmaster.

Een limited edition ‘Golden Circle' ticket, dat toegang geeft tot het vak net voor het podium tijdens de show van Taylor Swift, is te koop aan 150 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage) per ticket.

Voor concertgangers met een handicap zijn er ‘specifieke tickets rolstoelpodium’ in verkoop.

⚠️ Bestel je tickets enkel via de officiële ticketsites www.proximusgoformusic.be en www.ticketmaster.be. Bestel niet blindelings via de eerste website die je zoekmachine weergeeft. De kans bestaat dat je dan op een veilingsite of doorverkoopplatform terechtkomt. De tickets via hen aangeboden zijn hoger geprijsd, ook bestaat het risico dat de tickets ongeldig zijn en dus geen toegang tot het festival zullen geven. Klik hier voor meer info.

Tickets voor festivalbezoekers met een handicap en/of beperkte mobiliteit

Personen met een beperking die gebruik willen maken van het verhoogd rolstoelplatform, kopen daarvoor een specifiek ticket. Een ticket voor het rolstoelplatform kost 92 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage). Het aantal tickets is beperkt.

Festivalbezoekers met een beperking die niet wensen plaats te nemen op het verhoogde rolstoelplatform maar wel gebruik willen te maken van andere voorzieningen (ADL parking, aangepaste ingang…), kopen een regulier festivalticket én doen voor 1 juni 2020 bij onze partner Inter een aanvraag voor de gewenste faciliteiten.

  • Voor vragen omtrent de aankoop van tickets voor het rolstoelplatform, kan je terecht bij Ticketmaster op het nummer +32 (0)70 223 193. 
  • Voor vragen omtrent de faciliteiten voor mensen met een handicap en/of beperkte mobiliteit , kan je terecht bij boutique@inter.vlaanderen.

Eerste hulp bij ticketproblemen

De medewerkers van onze ticketpartner Ticketmaster staan online en telefonisch tot je dienst. Een antwoord op de meest courante ticket gerelateerde vragen vind je in de Ticketmaster FAQ.

Tickets doorverkopen? Wees op je hoede!

⚠️ Bestel je tickets enkel via de officiële ticketsites www.proximusgoformusic.be en www.ticketmaster.be. Bestel niet blindelings via de eerste website die je zoekmachine weergeeft. De kans bestaat dat je op een veilingsite of doorverkoopplatform terechtkomt. De tickets via hen aangeboden zijn hoger geprijsd, ook bestaat het risico dat de tickets ongeldig zijn en dus geen toegang tot het festival zullen geven.

Er is in België een wettelijk kader dat de doorverkoop van tickets aan banden legt. De wet van 30 juli 2013 betreffende de verkoop van toegangsbewijzen tot evenementen stelt dat:

  • de occasionele herverkoop van tickets is toegelaten mits de verkoopprijs niet hoger is dan de definitieve prijs die op het ticket staat.
  • de niet-occasionele of regelmatige doorverkoop, of het ter beschikking stellen van platformen waar niet-occasionele herverkoop plaats kan vinden of waar de prijs kan stijgen boven de maximaal toegelaten prijs, verboden is.
  • de verkoop van gratis tickets, uitnodigingen, sponsortickets of aanbiedingen van tickets voor de officiële verkoopdatum verboden is.
  • de gedupeerde van bovenstaande regels het teveel betaalde verschil kan terugeisen van de herverkoper.

Ondanks het wettelijk kader tiert de handel in festivaltickets op de secundaire markt welig. De op de zwarte markt aangekochte tickets geven - in tegenstelling tot tickets gekocht via de officiële ticketkanalen ticketmaster.be en proximusgoformusic.be - geen garantie tot geldigheid. Al te vaak wordt er vastgesteld dat er gefraudeerde tickets worden aangeboden op de zwarte markt. De kans bestaat dus dat het ticket gekocht via de secundaire markt geblacklist is en bijgevolg zal de toegang tot het festival geweigerd worden. Meer info hierover op www.ilovemyticket.com en via FOD Economie.