Zaterdag 8 juni 2019 // Festivalpark, Werchter
Zaterdag 8 juni 2019 // Festivalpark, Werchter

Heen en weer

Waar is Werchter?

Het festivalpark ligt langs de Haachtsesteenweg in het Vlaams-Brabantse Werchter (België). Werchter ligt op amper 30 km van Brussel en vlakbij Leuven (15 km). De beste manier om in Werchter te geraken is met de fiets of met het openbaar vervoer.

Omgevingsplan - Parkings

Reis wijs: met de fiets

Woon je in de (wijde) omgeving van Werchter? Dan raden we je aan met de fiets te komen. Gezond en groen! Je fiets kan vlakbij het Festivalpark veilig en gratis gestald worden.

Er zijn 3 fietsenstallingen:

 • KBC-fietsenstalling A: gelegen aan The Hive in Haacht (Biesbeemden).
 • KBC-fietsenstalling B: gelegen op de Provinciebaan in Rotselaar.
 • KBC-fietsenstalling C: gelegen aan de brug van Werchter.

Het stallen van je fiets is gratis. De fietsstallingen worden permanent bewaakt. Er zijn bij alle fietsenstallingen ook een (beperkt) aantal plaatsen voor bromfietsen voorzien. We voorzien ook een fietsherstelpunt bij de fietsenstallingen. Daar kan je - voor een kleine vergoeding - een lekke band of een gebroken remkabel laten herstellen.

Reis wijs: park & bike

Wil je graag met de fiets naar Werchter komen, maar is de afstand net iets te groot? Kies dan voor park-and-bike. Neem je fiets mee in/op de wagen en parkeer op één van onze gratis parkings op afstand. Het traject parking-Werchter leg je af met de fiets. Die parkeer je ter plaatse helemaal gratis in één van de bewaakte stallingen aan het festivalterrein.

Je kan gratis parkeren op één van volgende locaties:

 • Sporthal Den Dijk (Dijkstraat 1, Wespelaar), fietsafstand: 3,5 km
 • K.A.C. Betekom (Grote Baan 118, Begijnendijk), fietsafstand: 9,3 km
 • Sportoase De Toren (Torenstraat 115, Rotselaar), fietsafstand: 3,5 km

Reis wijs: met de trein

Reis naar Werchter Boutique met het openbaar vervoer. De meest groene oplossing. De meest gezellige oplossing.

Het speciale e-treinbiljet Werchter Boutique kost slechts € 19 H/T, ongeacht de afstand die je aflegt.

Het biljet is geldig voor een heenreis met een reguliere trein in 2de klas naar het station LEUVEN en de terugreis met een speciale nachttrein. Ook het bustraject heen-en-terug met De Lijn tussen het station Leuven en het festivalpark in Werchter is inbegrepen!

Na het festival legt NMBS speciale nachttreinen in met als eindbestemming Oostende, Gent-Sint-Pieters, Roeselare, Lokeren (via Antwerpen-Centraal), Genk en Turnhout. Deze speciale nachttreinen zijn alleen toegankelijk met het e-treinbiljet Werchter Boutique dat ermee overeenstemt. Je aankoop geldt als een plaatsreservering.

Koop je biljet via nmbs.be/werchterboutique. Het aantal e-treinbiljetten Werchter Boutique is beperkt per speciale nachttrein. Wees er dus snel bij! Alle info en voorwaarden op nmbs.be/werchterboutique.

Reis wijs: met de bus

Net als de vorige jaren, zal het NMBS-station van Leuven het knooppunt zijn van het openbaar vervoer. Tussen het station van Leuven en het festivalterrein van Werchter wordt door De Lijn een snelle, doorlopende busdienst voorzien.

Wanneer je richting de festivalweide gaat, kan je opstappen aan het station van Leuven vanaf 10 uur ’s morgens. De bussen rijden doorlopend heen en weer tussen Leuven en de festivalweide tot 2u 's nachts. Tussen 19 uur en 23 uur is de frequentie wel lager en moet je mogelijk wat langer wachten.

Reis je met een e-treinbiljet Werchter Boutique, dan is de pendelbus inbegrepen in de prijs van je e-treinticket.

Heb je geen e-treinbiljet Werchter Boutique? Koop dan een geldig vervoerbewijs voor enkel de pendelbus van De Lijn. Een biljet is geldig voor de heen- en terugreis op de speciale pendelbussen tussen Leuven Station en de festivalweide van Werchter. We raden je aan je ticket vooraf reeds aan te kopen of gebruik te maken van sms-ticketing.

Waar te koop?

 • Sms voor het opstappen ‘EVENT’ naar 4884 en toon het ontvangen sms-ticket bij het opstappen (€7 + €0.15 operatorkost).
 • Koop je biljet maximum 14 dagen op voorhand in de Lijnwinkels in Vlaams-Brabant (€8).
 • Koop je biljet de dag zelf aan de mobiele of vaste Lijnwinkel aan Leuven Station (€8).

Abonnementen of andere vervoerbewijzen zijn niet geldig op de pendelbussen.

Met de auto of moto

Wie met de auto reist volgt een route afhankelijk van de herkomst. Op die manier wordt het verkeer meer gespreid en zullen er minder files zijn. Belangrijk: volg de bewegwijzering, vertrouw niet op je GPS. Vanaf de snelweg wordt je naar de dichtstbijzijnde beschikbare parking geleid. Rondom het festivalterrein liggen een tiental parkings. Allen op wandelafstand van het festivalterrein. Het parkeren van je wagen kost 15 euro (cash).

 • Vanuit Antwerpen: neem de E19 richting Brussel en volg de signalisatie
 • Vanuit Brussel: volg de boodschappen op de infoborden op de Brusselse ring
 • Vanuit Luik: neem de E314 richting Genk en volg de signalisatie
 • Vanuit Genk/Hasselt: neem de E314 richting Leuven en volg de signalisatie

Mogen we je trouwens carpoolen adviseren? Samen reizen met vrienden is eens zo leuk. Tip: don’t drink & drive. Stel een BOB aan.  

Kiss & ride

Je laat je afzetten of ophalen? Het station in Leuven is de ideale plaats om af te spreken. In Parking P1 aan de Martelarenlaan, kun je een half uur gratis parkeren. Een pendelbus brengt je naar de festivalzone. Lees meer bij 'met de bus'.

Voor wie in de buurt van Werchter woont, zijn er ook enkele kiss-and-ride-zones in de nabije omgeving. Volg hiervoor de signalisatie ‘Kiss & Ride’. Je kan hier enkel even stoppen om in- en uit te stappen. Parkeren aan de kiss-and-ride zone is niet toegelaten. Hou er rekening mee dat het erg druk kan zijn op de wegen naar de Kiss & Ridezones rond het festivalterrein!

 • Zone A: Wijgmaalsesteenweg – Haacht (ENKEL bereikbaar via de Vinkstraat in Haacht)
 • Zone B: Kapelstraat – Rotselaar (enkel afzetten! Na het concert is deze zone NIET bereikbaar)
 • Zone C: Tremelobaan – Werchter 

Met de moto

Er is een bewaakte parking voor moto's (B2). Het parkeren van je moto kost 10 euro.

Met de touringcar

Kom je met je vrienden met een bus of autocar naar Werchter? Meld je vooraf aan via werchter@sceltamobility.be. Zij bezorgen je een gedetailleerde wegbeschrijving en we reserveren een parkeerplaats voor de bus.

Met het vliegtuig

België is heel makkelijk bereikbaar met het vliegtuig. Vanuit Brussels Airport (BRU) rijden er rechtstreekse treinen naar Leuven. Ook vanuit Brussels South Charleroi Airport (CRL) is Leuven vlot bereikbaar met de trein. Een handige routeplanner voor het openbaar vervoer in België vind je hier.

Brussels Airport (Zaventem)

Voor meer informatie: www.brusselsairport.be. Het treinstation bevindt zich in de kelderverdieping van de luchthaven. Twee maal per uur is er een rechtstreekse treinverbinding met Leuven.

Brussels South Airport (Charleroi)

Voor meer informatie: www.charleroi-airport.com. Buslijn A zorgt voor een permanente verbinding tussen de luchthaven en het station van Charleroi-Sud. Er is geen rechtstreekse trein naar Leuven. Je kiest dus best een trein die stopt in het station Brussel-Noord. Daar stap je over op een trein naar Leuven.

Georganiseerde busreizen naar Werchter Boutique

Reis heen en weer naar/van Werchter Boutique 2019 vanuit Diepenbeek, België met de georganiseerde bustrip van De Zigeuner.

Meer praktische info