Zaterdag 16 juni 2018 // Festivalpark, Werchter

Heen en weer

Waar is Werchter?

Het festivalpark ligt langs de Haachtsesteenweg in het Vlaams-Brabantse Werchter (België). Werchter is centraal in het land gelegen en daardoor makkelijk bereikbaar. Werchter ligt op amper 30 km van Brussel en vlakbij Leuven (15 km). De beste manier om in Werchter te geraken is met de fiets of met het openbaar vervoer.

Met de fiets

Doe groen, doe gezond, kom met de fiets! De fiets kan vlakbij het Festivalpark veilig en gratis gestald worden.

Er zijn 3 grote fietsenstallingen, op wandelafstand van het Festivalpark:

  • KBC-fietsenstalling A: gelegen aan The Hive in Haacht.
  • KBC-fietsenstalling B: gelegen op de provinciebaan in Rotselaar.
  • KBC-fietsenstalling C: gelegen aan de brug van Werchter.

Het stallen van je fiets is gratis. De fietsstallingen worden permanent bewaakt. Er zijn bij alle fietsenstallingen ook een (beperkt) aantal plaatsen voor bromfietsen voorzien. We voorzien ook een fietsherstelpunt bij de fietsenstallingen. Daar kan je - voor een kleine vergoeding - een lekke band of een gebroken remkabel laten herstellen.

Met de trein

Kom met de trein naar het festival! Het E-treinbiljet Werchter Boutique kost slechts € 19 H/T, ongeacht de afstand die je aflegt.

Dit speciale biljet is geldig voor een heenreis met een gewone trein in 2de klas naar station LEUVEN en de terugreis met een speciale nachttrein. En ook het bustraject H/T met De Lijn tussen het station Leuven en het festivalpark in Werchter is inbegrepen!

Na het festival kan je gebruikmaken van een speciale nachttrein met Oostende, Gent-Sint-Pieters (via Brussel), Roeselare, Lokeren (via Antwerpen-Centraal), Genk of Mol als eindbestemming. Deze speciale nachttreinen zijn alleen toegankelijk met het E-treinbiljet Werchter Boutique dat ermee overeenstemt. Je aankoop is meteen ook een plaatsreservering.

Koop je biljet via nmbs.be/werchterboutique vanaf vrijdag 18 mei 2018. Het aantal E-treinbiljetten Werchter Boutique is beperkt per nachttrein. Wees er dus snel bij!

Alle info en voorwaarden op nmbs.be/werchterboutique.

Met de auto

Wie met de auto reist volgt een route afhankelijk van de herkomst. Op die manier wordt het verkeer meer gespreid en zullen er minder files zijn. Belangrijk: volg de bewegwijzering, vertrouw niet op je GPS. Vanaf de snelweg word je naar de dichtstbijzijnde beschikbare parking geleid.

Rondom het festivalterrein liggen een tiental parkings. Allen op wandelafstand van het festivalterrein. Het parkeren van je wagen kost 15 euro. dit bedrag kan je ter plaatse cash betalen.

  • Vanuit Antwerpen: neem de E19 richting Brussel en volg de signalisatie
  • Vanuit Brussel: volg de boodschappen op de infoborden op de Brusselse ring
  • Vanuit Luik: neem de E314 richting Genk en volg de signalisatie
  • Vanuit Genk/Hasselt: neem de E314 richting Leuven en volg de signalisatie


Kiss & ride

Wil je de drukte rond het festivalterrein vermijden? Laat je dan afzetten en ophalen aan het station in Leuven. In Parking P1 aan de Martelarenlaan kan je een half uur gratis parkeren.

Voor wie in de buurt van Werchter woont, zijn er enkele Kiss & Ride-zones in de nabije omgeving van het Festivalpark. Volg hiervoor de signalisatie ‘Kiss & Ride’. Je kan hier enkel even stoppen om in- en uit te stappen. Parkeren aan de Kiss & Ride-zone is niet toegelaten. Hou er rekening mee dat het erg druk kan zijn op de wegen naar de Kiss & Ride-zones rond het festivalterrein!

  • Zone A: Wijgmaalsesteenweg - Haacht
  • Zone B: Kapelstraat - Rotselaar
  • Zone C: Tremelobaan - Werchter

Met de moto

Parkeren kost 10 euro per moto/scooter/brommer. Het parkeergeld dient cash betaald te worden. Belangrijk: je krijgt een parkingkaart als betalingsbewijs.

Met de touringcar

Leg je met vrienden een bus in naar Werchter? Meld je dan vooraf aan via werchter@sceltamobility.be. We bezorgen je een gedetailleerde wegbeschrijving en we reserveren een parkeerplaats voor de bus.

Meer praktische info