Zondag 19 juni 2022 - Festivalpark, Werchter // Werchter Boutique
Zondag 19 juni 2022 - Festivalpark, Werchter // Werchter Boutique

Heen en weer

Waar is Werchter?

Het Festivalpark ligt langs de Haachtsesteenweg in het Vlaams-Brabantse Werchter (België). Werchter is centraal gelegen, op amper 30 km van Brussel, minder dan 15 km van Leuven. We raden aan om met het openbaar vervoer heen en weer te reizen naar het festival. Voor wie in de regio woont, is met de fiets naar het festival komen de beste optie.

Reis wijs: met de fiets

Woon je in de (wijde) omgeving van Werchter? Dan raden we je aan met de fiets te komen. Gezond en groen! Je fiets kan vlakbij het Festivalpark veilig en gratis gestald worden.

Er zijn 3 fietsenstallingen:

 • KBC-fietsenstalling A: gelegen aan The Hive in Haacht (Biesbeemden).
 • KBC-fietsenstalling B: gelegen op de Provinciebaan in Rotselaar.
 • KBC-fietsenstalling C: gelegen aan de brug van Werchter.

Het stallen van je fiets is gratis. De fietsstallingen worden permanent bewaakt. Er zijn bij alle fietsenstallingen ook een (beperkt) aantal plaatsen voor bromfietsen voorzien. We voorzien ook een fietsherstelpunt bij de fietsenstallingen. Daar kan je - voor een kleine vergoeding - een lekke band of een gebroken remkabel laten herstellen.

Reis wijs: park & bike

Wil je graag met de fiets naar Werchter komen, maar is de afstand net iets te groot? Kies dan voor park-and-bike. Neem je fiets mee in/op de wagen en parkeer op één van onze gratis parkings op afstand. Het traject parking-Werchter leg je af met de fiets. Die parkeer je ter plaatse helemaal gratis in één van de bewaakte stallingen aan het festivalterrein.

Je kan gratis parkeren op één van volgende locaties:

 • Sporthal Den Dijk (Dijkstraat 1, Wespelaar), fietsafstand: 3,5 km
 • Sportoase De Toren (Torenstraat 115, Rotselaar), fietsafstand: 3,5 km

Reis wijs: met de trein

Reis naar Werchter Boutique met het openbaar vervoer. De meest groene oplossing. De meest gezellige oplossing.

Na het festival legt NMBS speciale nachttreinen in. Deze speciale nachttreinen zijn alleen toegankelijk met het e-treinbiljet Werchter Boutique dat ermee overeenstemt. Je aankoop geldt als een plaatsreservering.

Volgende treinen vertrekken vanuit AARSCHOT:

 • Aarschot – Kontich-Lint – Mortsel-Oude-God – Antwerpen-Centraal – Beveren – Sint-Niklaas – Lokeren
 • Aarschot – Heist-op-den-berg – Lier - Herentals – Geel – Mol

Volgende treinen vertrekken vanuit LEUVEN:

 • Leuven – Denderleeuw – Aalst – Deinze – Waregem – Kortrijk – Roeselare
 • Leuven – Londerzeel – Dendermonde – Wetteren – Gent-Sint-Pieters – Aalter – Brugge – Oostende
 • Leuven – Tienen – Landen – Sint-Truiden – Hasselt
 • Leuven – Brussel-Noord – Brussel-Centraal – Brussel-Zuid – Braine-le-compte – Soignies – Jurbise – Mons

Het speciale e-treinbiljet Werchter Boutique kost slechts €19 H/T, ongeacht de afstand die je aflegt. Het biljet is geldig voor een heenreis met een reguliere trein in 2de klas naar het station LEUVEN of AARSCHOT en de terugreis met een speciale nachttrein. Ook het bustraject heen-en-terug met De Lijn tussen het station Leuven/Aarschot en het festivalpark in Werchter is inbegrepen!

Koop je biljet vanaf 25 mei 2022 via nmbs.be/werchterboutique. Het aantal e-treinbiljetten Werchter Boutique is beperkt per speciale nachttrein. Wees er dus snel bij! Alle info en voorwaarden op nmbs.be/werchterboutique.

Reis wijs: met de bus

Tussen de stations van Leuven en Aarschot en het festivalterrein van Werchter wordt door De Lijn een snelle, doorlopende busdienst voorzien.

Wanneer je richting de festivalweide gaat, kan je opstappen aan de stations van Aarschot of Leuven vanaf 10 uur ’s morgens. De bussen rijden doorlopend heen en weer tussen Leuven en de festivalweide tot 2u 's nachts. Tussen 19 uur en 23 uur is de frequentie wel lager en moet je mogelijk wat langer wachten.

Reis je met een e-treinbiljet Werchter Boutique, dan is de pendelbus inbegrepen in de prijs van je e-treinticket.

Heb je geen e-treinbiljet Werchter Boutique? Koop dan een geldig vervoerbewijs voor enkel de pendelbus van De Lijn. Een biljet is geldig voor de heen- en terugreis op de speciale pendelbussen tussen de stations van Aarschot of Leuven en de festivalweide van Werchter. We raden je aan je ticket vooraf reeds aan te kopen of gebruik te maken van sms-ticketing.

Waar te koop?

 • Sms voor het opstappen ‘DLD’ naar 4884 en toon het ontvangen sms-ticket bij het opstappen (€ 7,5 + € 0.15 operatorkost).
 • Koop een M-daypass via de app van De Lijn of via de website en activeer deze op de dag van gebruik (€ 7,5).
 • Koop je dagpas aan de ticketautomaten van De Lijn, de mobiele of vaste Lijnwinkel aan Leuven station (€ 7,5).

Abonnementen of andere vervoerbewijzen zijn niet geldig op de pendelbussen.

Met de auto

Wie met de auto reist volgt een route afhankelijk van de herkomst. Op die manier wordt het verkeer meer gespreid en zullen er minder files zijn. Belangrijk: volg de bewegwijzering, vertrouw niet op je GPS. Vanaf de snelweg wordt je naar de dichtstbijzijnde beschikbare parking geleid. Rondom het festivalterrein liggen een tiental parkings. Allen op wandelafstand van het festivalterrein. Het parkeren van je wagen kost 15 euro (cash).

 • Vanuit Antwerpen: neem de E19 richting Brussel en volg de signalisatie
 • Vanuit Brussel: volg de boodschappen op de infoborden op de Brusselse ring
 • Vanuit Luik: neem de E314 richting Genk en volg de signalisatie
 • Vanuit Genk/Hasselt: neem de E314 richting Leuven en volg de signalisatie

Mogen we je trouwens carpoolen adviseren? Samen reizen met vrienden is eens zo leuk. Tip: don’t drink & drive. Stel een BOB aan.  

Kiss & ride

Je laat je afzetten of ophalen? Er is GEEN Kiss en Ride meer in de buurt van het festivalterrein. Laat je afzetten en ophalen aan het station van Leuven of van Aarschot en neem daar de pendelbus naar het festivalterrein. Lees meer bij 'Reis wijs: met de bus'.

Met de moto

Er is een bewaakte parking voor moto's, bromfietsen en scooters (B2). Het parkeren van je moto kost 10 euro.

Met de autocar / touringcar

Leg je met vrienden een bus in naar Werchter? Meld je dan vooraf aan via dit formulier. We bezorgen je een gedetailleerde wegbeschrijving en reserveren een parkeerplaats voor de bus.

Met het vliegtuig

België is heel makkelijk bereikbaar met het vliegtuig. Vanuit Brussels Airport (BRU) rijden er rechtstreekse treinen naar Leuven. Ook vanuit Brussels South Charleroi Airport (CRL) is Leuven vlot bereikbaar met de trein. 

Meer weten: brusselsairport.be en charleroi-airport.com.