Zaterdag 17 juni 2023 - Festivalpark Werchter // Werchter Boutique
Zaterdag 17 juni 2023 - Festivalpark Werchter // Werchter Boutique

Frequently Asked Questions

Wat zijn Golden Circle-tickets?

Een Golden Circle ticket geeft gegarandeerd toegang tot het publieksvak net voor het podium tijdens het concert van P!NK. Tijdens de andere concerten hebben ook andere festivalgangers toegang tot dit vak tot de capaciteit bereikt is. Tijdens het concert van P!NK hebben uitsluitend festivalbezoekers met een bandje dat toegang verleent tot de Golden Circle toegang tot dit vak.

Een limited edition ‘Golden Circle' ticket is te koop aan 159 euro (inclusief servicekosten en mobiliteits- en ecobijdrage. Een regular ticket voor Werchter Boutique kost 108 euro (inclusief servicekosten en mobiliteits- en ecobijdrage). Golden Circle tickets zijn te koop via Ticketmaster.be.

Hoe laat beginnen de optredens?

Momenteel is het uurschema van de optredens nog niet bekend. Van zodra alle artiesten aangekondigd zijn die tijdens Werchter Boutique 2023 zullen aantreden, wordt dat schema op deze website gepubliceerd. P!NK is de hoofdact van het festival.

Hoe reis ik met het openbaar vervoer naar Werchter Boutique?

Meer info over mobiliteit volgt binnenkort op deze website!

Welke faciliteiten worden er voorzien voor bezoekers met een handicap en/of beperkte mobiliteit?

Samen met Inter levert Werchter Boutique extra inspanningen om het festival toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. We schenken hierbij bijzondere aandacht aan de toegankelijkheid van het festivalterrein en zijn omgeving.

  • Er is een alternatieve, toegankelijke en minder drukke ingang voor mensen met een handicap. 
  • Eén begeleider mag hem/haar langs deze ingang vergezellen.
  • Er is een verhoogd platform waarop rolstoelgebruikers, mensen met krukken... de optredens goed kunnen zien. Voor dit platform dienen specifieke tickets te worden aangekocht. Lees meer hierover bij tickets
  • Op het festivalterrein zijn er aangepaste toiletten voorzien.
  • Er zijn voorbehouden parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. Voor gebruik van de ADL-parking dien je in voorverkoop een parkeerticket aan te schaffen. Gelieve de voorbehouden parkeerplaats vooraf aan te vragen (de plaatsen zijn beperkt) via onderstaande formulier. Inter brengt je op de hoogte van het verdere verloop.
  • Wens je, omwille van je beperking, een klapstoel mee te brengen? Inter bekijkt dit graag met je. Ook dit dien je op voorhand, via het formulier onder, aan te vragen.
  • Tijdens het festival kan je gratis een beroep doen op ADL-assistenten. De assistentie kan concreet inhouden: assistentie bij het gebruik van het toilet, bij verplaatsing, bij het eten... De ADL-assistenten zijn te vinden bij de ingang voor mensen met een handicap en bij het rolstoelplatform.
  • Voor mensen met een hoorapparaat wordt er een ringleiding voorzien. Door je hoorapparaat op de T-stand te zetten, kan je veel beter de muziek horen en worden storende bijgeluiden uitgeschakeld. Meer info kan je ter plaatse bij de ADL-assistenten krijgen.
  • Huisdieren zijn niet toegelaten maar assistentiehonden (en die in opleiding) mogen uiteraard wel mee. Zorg wel dat je een attest kan voorleggen en dat de hond herkenbaar is.

Wens je gebruik te maken van bepaalde voorzieningen? Neem dan voor 24 mei 2023 via dit inschrijvingsformulier contact op met Inter.

Voor bijkomende vragen kan je terecht op boutique@inter.vlaanderen.

Zijn er overnachtingsmogelijkheden tijdens Werchter Boutique?

Werchter Boutique is een ééndagsfestival. Er worden geen festivalcampings voorzien. Wildkamperen is op politiebevel verboden. Check booking.com voor hotels, b&b en andere overnachtingsmogelijkheden in de buurt van het festival.

Zijn kinderen welkom op Werchter Boutique?

Werchter Boutique hanteert geen minimumleeftijd. Alle leeftijden welkom. Wel heeft elke aanwezige - groot of klein, jong of oud - een geldig festivalticket nodig. Er wordt geen kinderkorting toegekend.

We raden echter niet aan om het festival met (jonge) kinderen te bezoeken. Een drukbezocht festival is ons inziens niet de meest ideale omgeving voor kinderen. Er worden ook geen faciliteiten voor kinderen voorzien.

Jonge mama’s die borstvoeding geven en wensen af te kolven, kunnen daarvoor terecht in de hulpposten van het Rode Kruis.

Kan ik komen werken op Werchter Boutique?

Het is niet mogelijk om op individuele basis als vrijwilliger te werken tijdens Werchter Boutique. Het festival schakelt sinds jaar en dag vele verenigingen uit de wijde regio rond Werchter in. Met man en macht én bijzonder veel enthousiasme, zetten de medewerkers van verschillende verenigingen zich in op en rond het festivalterrein. Hun doel: hun steentje bijdragen aan het welslagen van het festival én de kas van de vereniging spijzen. Elke vereniging wordt immers vergoed door de festivalorganisatie.

Help! Ik heb tickets gekocht via een niet-officiële ticketverkoper. Wat nu?

Bestel je tickets enkel via Ticketmaster!

Klik nooit zomaar blindelings door naar de eerste website die je zoekmachine weergeeft! De kans bestaat dat je dan op een veilingsite of doorverkoopplatform terechtkomt. De tickets via hen aangeboden zijn vaak hoger geprijsd, ook bestaat het risico dat de tickets ongeldig zijn en dus geen toegang tot het festival zullen geven. Heb je toch via zulke site een ticket gekocht? Neem eerst en vooral contact op met de doorverkoopsite. In sommige gevallen betaalt de site je het verschil met de oorspronkelijke prijs van het ticket terug. Als dat niet het geval is, kan je juridische stappen ondernemen bij een civiele rechtbank. Meld de doorverkoop steeds bij de Economische Inspectie via meldpunt.belgie.be.

Er staat een andere naam op mijn ticket. Kan dat problemen opleveren?

Ben je houder van een ticket met daarop een andere naam dan de jouwe? De naam van de ticketkoper wordt op het ticket afgedrukt. Indien het ticket regulier is aangekocht, mag je geen problemen ondervinden.

Zorg er wel voor dat, wanneer de originele koper niet mee met jou naar binnen gaat, de algemene staat van het ticket, de printkwaliteit en vooral van de barcode van onberispelijk niveau is. Vuile, natte of geplastificeerde tickets en slechte of onduidelijk geprinte barcodes zijn niet leesbaar door de scanners. Druk je ticket af op wit papier en zorg ervoor dat ook de achterkant blanco is. Alleen aan de originele koper zal in geval van problemen een duplicaat kunnen overhandigd worden.

Opgelet! Koop geen tickets via veilingsites of tweedehandsticketsites. Tickets waarvan wordt vastgesteld dat deze opnieuw te koop worden aangeboden aan een exuberante prijs, zullen op de zwarte lijst terechtkomen en geven bijgevolg geen toegang tot het festival.

Ik heb nog krediet van Rock Werchter 2020 of 2021, van TW Classic 2020 en/of Werchter Boutique 2020.

Dat krediet kan je nog steeds gebruiken om tickets voor de festivals in 2023 aan te kopen. Check de status van je krediet in je account op Ticketmaster.be.

Welke groene initiatieven nemen jullie?

Een festival organiseren heeft een impact op het milieu. Wij zijn ons daar zeer van bewust. Al vele jaren zetten wij ons in om de festivals in Werchter op een meer duurzame manier te organiseren. Toen Yourope, de vereniging van Europese festivals, in het seizoen 2006/2007 hun Green ’n Clean programma met richtlijnen voor groenere festivals lanceerde, mocht Rock Werchter het bijhorende label meteen in ontvangst nemen. Groener ondernemen moet. Groenere festivals zijn realiseerbaar. We leveren grote inspanningen ivm waterzuivering, afvalrecyclage en mobiliteit. We gaan maximaal voor groene stroom en bouwen jaar na jaar het verbruik van fossiele brandstoffen af. Elk jaar worden onze festivals groener. We informeren je binnenkort meer in detail over ons beleid.

Welke veiligheidsmaatregelen nemen jullie?

De veiligheid en gezondheid van festivalgangers, van artiesten en hun crew, van medewerkers en buurtbewoners is altijd onze allerhoogste prioriteit. We hebben een stevig veiligheidsbeleid. In aanloop naar de festivals vergaderen we regelmatig met lokale en federale politie, met lokale en provinciale overheden. Ook tijdens het festival is er permanent overleg. In aanloop naar het festival zullen wij hierover verder informeren.