Zaterdag 20 juni 2020 // Festivalpark, Werchter
Zaterdag 20 juni 2020 // Festivalpark, Werchter

FAQ

Wat zijn Golden Circle-tickets?

Een Golden Circle ticket geeft gegarandeerd toegang tot het publieksvak net voor het podium tijdens het concert van Taylor Swift. Tijdens de andere concerten hebben ook andere festivalgangers toegang tot dit vak tot de capaciteit bereikt is. Tijdens het concert van Taylor Swift hebben uitsluitend festivalbezoekers met een bandje dat toegang verleent tot de Golden Circle toegang tot dit vak.

Een limited edition ‘Golden Circle' ticket is te koop aan 150 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage. Een regular ticket voor Werchter Boutique kost 92 euro (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage). Golden Circle tickets zijn uitverkocht.

Heen en weer naar Werchter

Alle mobiliteitsinformatie volgt binnenkort via deze website.

Welke faciliteiten worden er voorzien voor bezoekers met een handicap en/of beperkte mobiliteit?

Samen met Inter levert Werchter Boutique extra inspanningen om het festival toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. We schenken hierbij bijzondere aandacht aan de toegankelijkheid van het festivalterrein en zijn omgeving.

  • Er is een alternatieve, toegankelijke en minder drukke ingang voor mensen met een handicap. 
  • Eén begeleider mag hem/haar langs deze ingang vergezellen.
  • Er is een verhoogd platform waarop rolstoelgebruikers, mensen met krukken... de optredens goed kunnen zien. Voor dit platform dienen specifieke tickets te worden aangekocht. Lees meer hierover bij tickets
  • Op het festivalterrein zijn er aangepaste toiletten voorzien.
  • Er zijn voorbehouden parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. Voor gebruik van de ADL-parking dien je in voorverkoop een parkeerticket aan te schaffen. Gelieve de voorbehouden parkeerplaats vooraf aan te vragen (de plaatsen zijn beperkt) via onderstaande formulier. Inter brengt je op de hoogte van het verdere verloop.
  • Wens je, omwille van je beperking, een klapstoel mee te brengen? Inter bekijkt dit graag met je. Ook dit dien je op voorhand, via het formulier onder, aan te vragen.
  • Tijdens het festival kan je gratis een beroep doen op ADL-assistenten. De assistentie kan concreet inhouden: assistentie bij het gebruik van het toilet, bij verplaatsing, bij het eten... De ADL-assistenten zijn te vinden bij de ingang voor mensen met een handicap en bij het rolstoelplatform.
  • Voor mensen met een hoorapparaat wordt er een ringleiding voorzien. Door je hoorapparaat op de T-stand te zetten, kan je veel beter de muziek horen en worden storende bijgeluiden uitgeschakeld. Meer info kan je ter plaatse bij de ADL-assistenten krijgen.
  • Huisdieren zijn niet toegelaten maar assistentiehonden (en die in opleiding) mogen uiteraard wel mee. Zorg wel dat je een attest kan voorleggen en dat de hond herkenbaar is.

Wens je gebruik te maken van bepaalde voorzieningen? Neem dan voor 1 juni 2020 via dit inschrijvingsformulier contact op met Inter.

De Genereuzen x Hart voor handicap

De Genereuzen is een vzw binnen Hart voor Handicap die ijvert voor maximale inclusie van personen met een beperking. Ze brengen mensen samen om te doen wat ze graag doen: sporten, muziek beleven… De Genereuzen willen zoveel mogelijk mensen samen naar een festival laten gaan, niet om in de eerste plaats de zorg op te nemen maar vooral vanuit een gelijkaardige interesse. Wil je de geweldige ervaring die Werchter Boutique is met nog een extra iemand delen? Ga eens kijken op www.degenereuzen.be en kom samen naar Werchter Boutique. Op nieuwe vriendschappen! Op mooie momenten!

Help! Ik heb tickets gekocht via een niet-officiële ticketverkoper. Wat nu?

Bestel je tickets enkel via de officiële ticketsites www.proximusgoformusic.be en www.ticketmaster.be.

Klik nooit zomaar blindelings door naar de eerste website die je zoekmachine weergeeft! De kans bestaat dat je dan op een veilingsite of doorverkoopplatform terechtkomt. De tickets via hen aangeboden zijn hoger geprijsd, ook bestaat het risico dat de tickets ongeldig zijn en dus geen toegang tot het festival zullen geven. Heb je toch via zulke site een ticket gekocht? Neem eerst en vooral contact op met de doorverkoopsite. In sommige gevallen betaalt de site je het verschil met de oorspronkelijke prijs van het ticket terug. Als dat niet het geval is, kan je juridische stappen ondernemen bij een civiele rechtbank. Meld de doorverkoop steeds bij de Economische Inspectie via meldpunt.belgie.be. Lees ook meer hier.

Kan ik komen werken op Werchter Boutique?

Het is niet mogelijk om op individuele basis als vrijwilliger te werken tijdens Werchter Boutique. Het festival schakelt sinds jaar en dag vele verenigingen uit de wijde regio rond Werchter in. Met man en macht én bijzonder veel enthousiasme, zetten de medewerkers van verschillende verenigingen zich in op en rond het festivalterrein. Hun doel: hun steentje bijdragen aan het welslagen van het festival én de kas van de vereniging spijzen. Elke vereniging wordt immers vergoed door de festivalorganisatie.

Zijn er overnachtingsmogelijkheden tijdens Werchter Boutique?

Werchter Boutique is een ééndagsfestival. Er worden geen festivalcampings voorzien. Wildkamperen is op politiebevel verboden. Check booking.com voor hotels, b&b en andere overnachtingsmogelijkheden in de buurt van het festival.

Booking.com

Zijn kinderen welkom op Werchter Boutique?

Werchter Boutique hanteert geen minimumleeftijd. Alle leeftijden welkom. Wel heeft elke aanwezige - groot of klein, jong of oud - een geldig festivalticket nodig. Er wordt geen kinderkorting toegekend.

We raden echter niet aan om het festival met (jonge) kinderen te bezoeken. Een drukbezocht festival is ons inziens niet de meest ideale omgeving voor kinderen. Er worden ook geen faciliteiten voor kinderen voorzien. 

Er staat een andere naam op mijn ticket. Kan dat problemen opleveren?

Ben je houder van een ticket met daarop een andere naam dan de jouwe? De naam van de ticketkoper wordt op het ticket afgedrukt. Indien het ticket regulier is aangekocht, mag je geen problemen ondervinden.

Zorg er wel voor dat, wanneer de originele koper niet mee met jou naar binnen gaat, de algemene staat van het ticket, de printkwaliteit en vooral van de barcode van onberispelijk niveau is. Vuile, natte of geplastificeerde tickets en slechte of onduidelijk geprinte barcodes zijn niet leesbaar door de scanners. Druk je ticket af op wit papier en zorg ervoor dat ook de achterkant blanco is. Alleen aan de originele koper zal in geval van problemen een duplicaat kunnen overhandigd worden.

Opgelet! Koop geen tickets via veilingsites of tweedehandsticketsites. Tickets waarvan wordt vastgesteld dat deze opnieuw te koop worden aangeboden aan een exuberante prijs, zullen op de zwarte lijst terechtkomen en geven bijgevolg geen toegang tot het festival.

Wat kan ik eten en drinken in het Festivalpark?

De tijd dat het aanbod op een festival uit een hotdog, hamburger en friet met mayonaise bestond ligt ver achter ons. Al vele jaren is het aanbod eten veel uitgebreider en vooral zeer gevarieerd. Er is voor elk wat wils. Er zijn gezonde salades, oesters, lekkere pasta’s, oosterse schotels, premium burgers, knapperige belegde broodjes, wraps, wok, gezonde smoothies, fruit en meer. Er is vegetarisch en glutenvrij. Aan de drankstanden - verspreid over het hele festivalterrein - worden bier (incl 0,0%) en frisdranken geschonken. Gespecialiseerde standen bieden ook koffie, melk, fruitsappen, wijn en cava aan. Je betaalt aan de drank- en eetstanden met drank/eet-bonnen.

Ter info, niet onbelangrijk: Alcoholische dranken mogen niet geschonken, aangeboden of verkocht worden aan jongeren onder de 16 jaar. Dat stelt de wet en die wordt in Werchter gerespecteerd. Ben je ouder dan 16, weet dan dat je geen alcoholische drankjes mag kopen voor of aanbieden aan min 16-jarigen. Voor dranken die meer dan 1,2% gedistilleerde alcohol bevatten (bv. cocktails, gin-tonic, etc.) ligt de grens op 18 jaar.

Good to know: 1 drankbon is goed voor 50cl Spa Reine. De ‘dubbele portie’ hittegolf-regeling wordt altijd toegepast. Omdat we het belangrijk vinden dat festivalgangers voldoende water drinken. Bij warm weer raden we trouwens aan extra veel water te consumeren. Er is altijd gratis drinkwater verkrijgbaar in het Festivalpark. Kraantjes met drinkwater bevinden zich aan alle sanitaire blokken.

Welke groene initiatieven nemen jullie?

Lees hier welke initiatieven wij in 2019 namen om onze festivals op een meer duurzame manier te organiseren. We onderzoeken, We leren. We werken verder. Onze festivals zullen nog groener worden in de toekomst. Een update van onze plannen voor 2020 volgt.

Welke veiligheidsmaatregelen nemen jullie?

De veiligheid van festivalgangers, van artiesten en hun crew, van medewerkers en buurtbewoners is altijd onze allerhoogste prioriteit. We hebben een stevig veiligheidsbeleid. In aanloop naar de festivals vergaderen we regelmatig met lokale en federale politie, met lokale en provinciale overheden. Ook tijdens het festival is er permanent overleg. Een hele set aan maatregelen zal van kracht zijn. Een lijst met do's & don'ts volgt in de aanloop naar het festival via onder andere deze website.

Het welzijn van elkeen van onze bezoekers is ons zeer dierbaar. Wij zetten in Werchter alles in om je een veilig, gezond en heel fijn festival te bieden. We gaan voor een brede aanpak. Zelfzorg en zorg voor vrienden is erg belangrijk. Tips, tricks en vooral veel do’s vind je in de ‘Feel Good, rock Werchter’-video!