Zondag 19 juni 2022 - Festivalpark, Werchter // Werchter Boutique
Zondag 19 juni 2022 - Festivalpark, Werchter // Werchter Boutique

FAQ

Wat met mijn ticket voor Werchter Boutique 2020?

Had je een ticket voor Werchter Boutique 2020? Dan had je tot december 2021 de kans om die bestelling door Ticketmaster te laten omzetten in krediet. Dat krediet kan je bij Ticketmaster vrij besteden aan festivals georganiseerd in het Festivalpark in Werchter tot en met 31 augustus 2023.

Als je je bestelling niet liet omzetten naar krediet, werd je bestelling automatisch overgezet naar Werchter Boutique 2022. Je vindt in dat geval je NIEUWE ticket terug in je account op Ticketmaster.be. Let op: tickets van Werchter Boutique 2020 zijn niet meer geldig. Breng dus zeker deze nieuwe tickets mee naar het festival.

Heb je een ticket voor Werchter Boutique 2022 dat je niet zal kunnen gebruiken? Lees dan zeker ook het puntje “Kan ik mijn Werchter Boutique-ticket doorverkopen via Ticketmaster?” op deze pagina.

Deze maatregelen voor de hele live muzieksector kaderen in het besluit van de minister van economie en consumentenzaken. Ze beschermen zowel de consument maar beperken evengoed de impact van de corona-crisis voor de organisatoren. Lees hierover meer op deze pagina.

Heb je nog vragen? We verwijzen je graag door naar de uitgebreide Frequently Asked Questions-pagina van onze ticketpartner Ticketmaster. Nog vragen? De Ticketmaster-medewerkers staan tot je dienst!

Kan ik mijn Werchter Boutique-ticket doorverkopen via Ticketmaster?

Je kan je ticket voor Werchter Boutique 2022 te koop aanbieden aan andere fans. Het doorverkopen van tickets voor Werchter Boutique is enkel mogelijk via het officiële doorverkoopplatform van Ticketmaster. Je vindt hier meer details over hoe je jouw tickets kan doorverkopen.

Kan ik doorverkooptickets aankopen met een voucher?

Het is niet mogelijk om doorverkooptickets aan te kopen met een voucher.

Waarom is het doorverkoopplatform van Ticketmaster enkel beschikbaar voor Rock Werchter en Werchter Boutique?

Rock Werchter en Werchter Boutique zijn uitverkocht. Voor andere festivals in festivalpark Werchter is het doorverkoopplatform momenteel niet beschikbaar.

Is er een Golden Circle?

Neen,  er wordt voor dit festival geen apart Golden Circle-ticket in verkoop gebracht.

Zijn er overnachtingsmogelijkheden tijdens Werchter Boutique?

Werchter Boutique is een ééndagsfestival. Er worden geen festivalcampings voorzien. Wildkamperen is op politiebevel verboden. Check booking.com voor hotels, b&b en andere overnachtingsmogelijkheden in de buurt van het festival.

Welke faciliteiten worden er voorzien voor bezoekers met een handicap en/of beperkte mobiliteit?

Samen met Inter levert Werchter Boutique extra inspanningen om het festival toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. We schenken hierbij bijzondere aandacht aan de toegankelijkheid van het festivalterrein en zijn omgeving.

  • Er is een alternatieve, toegankelijke en minder drukke ingang voor mensen met een handicap. 
  • Eén begeleider mag hem/haar langs deze ingang vergezellen.
  • Er is een verhoogd platform waarop rolstoelgebruikers, mensen met krukken... de optredens goed kunnen zien. Voor dit platform dienen specifieke tickets te worden aangekocht. Lees meer hierover bij tickets
  • Op het festivalterrein zijn er aangepaste toiletten voorzien.
  • Er zijn voorbehouden parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. Voor gebruik van de ADL-parking dien je in voorverkoop een parkeerticket aan te schaffen. Gelieve de voorbehouden parkeerplaats vooraf aan te vragen (de plaatsen zijn beperkt) via onderstaande formulier. Inter brengt je op de hoogte van het verdere verloop.
  • Wens je, omwille van je beperking, een klapstoel mee te brengen? Inter bekijkt dit graag met je. Ook dit dien je op voorhand, via het formulier onder, aan te vragen.
  • Tijdens het festival kan je gratis een beroep doen op ADL-assistenten. De assistentie kan concreet inhouden: assistentie bij het gebruik van het toilet, bij verplaatsing, bij het eten... De ADL-assistenten zijn te vinden bij de ingang voor mensen met een handicap en bij het rolstoelplatform.
  • Voor mensen met een hoorapparaat wordt er een ringleiding voorzien. Door je hoorapparaat op de T-stand te zetten, kan je veel beter de muziek horen en worden storende bijgeluiden uitgeschakeld. Meer info kan je ter plaatse bij de ADL-assistenten krijgen.
  • Huisdieren zijn niet toegelaten maar assistentiehonden (en die in opleiding) mogen uiteraard wel mee. Zorg wel dat je een attest kan voorleggen en dat de hond herkenbaar is.

Wens je gebruik te maken van bepaalde voorzieningen? Neem dan voor 1 juni 2022 via dit inschrijvingsformulier contact op met Inter.

Zoek jij iemand die samen met jou van het festival wil genieten? Misschien vind jij wel een festivalmaatje op de webpagina van De Genereuze Festivals.

oor bijkomende vragen kan je terecht op boutique@inter.vlaanderen.

Kan ik komen werken op Werchter Boutique?

Het is niet mogelijk om op individuele basis als vrijwilliger te werken tijdens Werchter Boutique. Het festival schakelt sinds jaar en dag vele verenigingen uit de wijde regio rond Werchter in. Met man en macht én bijzonder veel enthousiasme, zetten de medewerkers van verschillende verenigingen zich in op en rond het festivalterrein. Hun doel: hun steentje bijdragen aan het welslagen van het festival én de kas van de vereniging spijzen. Elke vereniging wordt immers vergoed door de festivalorganisatie.

Zijn kinderen welkom op Werchter Boutique?

Werchter Boutique hanteert geen minimumleeftijd. Alle leeftijden welkom. Wel heeft elke aanwezige - groot of klein, jong of oud - een geldig festivalticket nodig. Er wordt geen kinderkorting toegekend.

We raden echter niet aan om het festival met (jonge) kinderen te bezoeken. Een drukbezocht festival is ons inziens niet de meest ideale omgeving voor kinderen. Er worden ook geen faciliteiten voor kinderen voorzien.

Jonge mama’s die borstvoeding geven en wensen af te kolven, kunnen daarvoor terecht in de posten van het Rode Kruis.

Help! Ik heb tickets gekocht via een niet-officiële ticketverkoper. Wat nu?

Bestel je tickets enkel via Ticketmaster!

Klik nooit zomaar blindelings door naar de eerste website die je zoekmachine weergeeft! De kans bestaat dat je dan op een veilingsite of doorverkoopplatform terechtkomt. De tickets via hen aangeboden zijn hoger geprijsd, ook bestaat het risico dat de tickets ongeldig zijn en dus geen toegang tot het festival zullen geven. Heb je toch via zulke site een ticket gekocht? Neem eerst en vooral contact op met de doorverkoopsite. In sommige gevallen betaalt de site je het verschil met de oorspronkelijke prijs van het ticket terug. Als dat niet het geval is, kan je juridische stappen ondernemen bij een civiele rechtbank. Meld de doorverkoop steeds bij de Economische Inspectie via meldpunt.belgie.be. Lees ook meer hier.

Er staat een andere naam op mijn ticket. Kan dat problemen opleveren?

Ben je houder van een ticket met daarop een andere naam dan de jouwe? De naam van de ticketkoper wordt op het ticket afgedrukt. Indien het ticket regulier is aangekocht, mag je geen problemen ondervinden.

Zorg er wel voor dat, wanneer de originele koper niet mee met jou naar binnen gaat, de algemene staat van het ticket, de printkwaliteit en vooral van de barcode van onberispelijk niveau is. Vuile, natte of geplastificeerde tickets en slechte of onduidelijk geprinte barcodes zijn niet leesbaar door de scanners. Druk je ticket af op wit papier en zorg ervoor dat ook de achterkant blanco is. Alleen aan de originele koper zal in geval van problemen een duplicaat kunnen overhandigd worden.

Opgelet! Koop geen tickets via veilingsites of tweedehandsticketsites. Tickets waarvan wordt vastgesteld dat deze opnieuw te koop worden aangeboden aan een exuberante prijs, zullen op de zwarte lijst terechtkomen en geven bijgevolg geen toegang tot het festival.

Welke veiligheidsmaatregelen nemen jullie?

De veiligheid en gezondheid van festivalgangers, van artiesten en hun crew, van medewerkers en buurtbewoners is altijd onze allerhoogste prioriteit. We hebben een stevig veiligheidsbeleid. In aanloop naar de festivals vergaderen we regelmatig met lokale en federale politie, met lokale en provinciale overheden. Ook tijdens het festival is er permanent overleg. In aanloop naar het festival zullen wij hierover verder informeren.

Ik wil graag een stand of eetkraam uitbaten op het festival

De beschikbare standruimte in het Festivalpark wordt exclusief toegekend aan onze sponsors en mediapartners. Wens je een eetkraam uit te baten, gelieve dan Bevers & Bevers Catering, onze cateringpartner te contacteren.

Mag ik promotie voeren op/rond het festivalterrein?

Op en rond het festivalterrein - dus ook op de openbare weg - is het bij politiereglement verboden flyers, affiches of ander promotioneel materiaal te verdelen en/of op te hangen. Sponsors en mediapartners krijgen - volgens afspraak met de organisatie - visibiliteit in het Festivalpark.

Het is wel mogelijk om via Agrafa Affichage uw campagne in de kijker te zetten door middel van A0 advertenties geprint op spandoeken. Deze herasbanners komen langsheen het Festivalpark, kant Haachtsesteenweg. Voor de tarieven en de mogelijkheden kan je contact opnemen met Benny Koch op het mailadres benny@agrafa.be.

Welke groene initiatieven nemen jullie?

Een festival organiseren heeft een impact op het milieu. Wij zijn ons daar zeer van bewust. Al vele jaren zetten wij ons in om de festivals in Werchter op een meer duurzame manier te organiseren. Toen Yourope, de vereniging van Europese festivals, in het seizoen 2006/2007 hun Green ’n Clean programma met richtlijnen voor groenere festivals lanceerde, mocht Rock Werchter het bijhorende label meteen in ontvangst nemen. Groener ondernemen moet. Groenere festivals zijn realiseerbaar. We leveren grote inspanningen ivm waterzuivering, afvalrecyclage en mobiliteit. We gaan maximaal voor groene stroom en bouwen jaar na jaar het verbruik van fossiele brandstoffen af. Elk jaar worden onze festivals groener. We informeren je binnenkort meer in detail over ons beleid in deze.

Lost & found

Sleutels, portefeuille, gsm kwijt? Niet leuk, maar kan gebeuren. Alle verloren voorwerpen worden bij de infostanden verzameld. Zelf iets gevonden? Breng het gerust binnen bij de infostanden.

Onze dienst lost & found is tot donderdag 7 juli bereikbaar via lostandfound@rockwerchter.be

Op vrijdag 8 juli worden alle nog niet opgehaalde voorwerpen overgemaakt aan de gemeente Rotselaar, bereikbaar via verlorenvoorwerpen@rotselaar.be.