Geen Emeli Sandé, wel Tourist LeMC

Geen Emeli Sandé, wel Tourist LeMC

Programmawijziging voor Werchter Boutique, dat komende zaterdag in het Festivalpark plaats vindt. Helaas annuleert Emeli Sandé haar komende concerten op het Europese vasteland. De Britse is oververmoeid en zet haar tournee even stop. Tourist LeMc, gisteravond nog in grote doen in The Barn op Rock Werchter, neemt over.

Tourist LeMC bewandelt onbegane paden. Hij vermengt de ziel van oude volkszangers met moderne klanken als hiphop en reggae. Met succes. De stadstroubadour van de 21ste eeuw spreekt iedereen aan. Van jong tot oud, van wijkfeesten tot de Lotto Arena. ‘Horizon’ stond 20 weken op de eerste plaats van de Vlaamse Ultratop. Het lied kreeg een speciale betekenis na de aanslagen in Brussel en Zaventem. Het is een mooi bewijs van de vertelkracht van Tourist LeMC, alias Johannes Faes. Wat hij zegt, is nooit zonder betekenis en nooit zonder hoop. Hij heeft al een album uit als hij in 2012 de finale van Humo’s Rock Rally haalt. Het Nederlandse label Top Notch (De Jeugd van Tegenwoordig, The Opposites) pikt hem op en zet de juiste middelen in voor ‘En Route’ (2015). Straffe nummers als ‘Koning Liefde’ en ‘De Troubadours’ (met Flip Kowlier) verankeren een nieuwe naam en openen een nieuwe wereld. 'En Route' is intussen voorbij dubbel platina.

Werchter Boutique 2017 wordt mooi. Eén zomerse zaterdag, een parade van de beste popmuziek. Op het programma: Niels Destadsbader, Erasure, Stan Van Samang, Marco Borsato, Tourist LeMC en headliner Robbie Williams.

Tweets via #WB17

Er zijn momenteel geen tweets beschikbaar.